Onze Missie

EzelCentrum
Ezels Donkeymotion

Naast de Stichting Orelhas sem Fronteiras hebben wij een Centrum voor ezels die ons ‘hart’ nodig hebben. Kleinschalig maar effectief door de directe hulp die wij zelf bieden. Uitgebluste, afgedankte, ondergewaardeerde, hongerige, verwonde, achtergelaten en verwaarloosde ezels vinden bij ons weer een veilig kudde gevoel. Wij bieden onderdak, goed voer, schoon water, medische verzorging en veiligheid. Alles wat deze dieren nodig hebben om weer op te knappen. Elk dier mag zijn eigen tempo volgen, er is geen druk. Onze ervaring leert dat als ze eenmaal die vaste basis weer onder de hoefjes voelen ‘er weer toe willen doen’. Dan melden zij zich als het ware bij ons aan om weer mee te werken. Een soort re-integratie eigenlijk. Om het werk te doen waar ze goed in zijn: zichzelf zijn.

Ook ezels in onze buurt ondersteunen wij in hun welzijn. Onze hoefsmid bekapt de hoefjes van ezels wier baasjes dit niet kunnen betalen. We brengen krachtvoer naar uitgeputte, altijd zwangere of zogende ezelinnen en we brengen water naar eenzame hengsten die gekluisterd staan aan een touw in het open veld.

Gewonde ezelherstellende ezel DonkeymotionGezonde ezel Algarve

Simon de Wit. Zó kan een dier bij ons opknappen!

Mantelzorgers ontzorgen

Vanuit eigen levenservaring koesteren wij een groot hart voor mensen die mensen helpen: mantelzorgers. Zij hebben een loodzware taak op zich genomen en moeten af en toe kunnen opladen; even rust en aandacht voor zichzelf, ontspannen, even ontzorgd worden en kunnen bijtanken in de Algarve.

Bij elke 10e boeking van een Feel Good vakantie geven wij een Feel Good vakantie weg aan een Mantelzorger. Uit een lijst van namen samengesteld door de tien Feel Good gasten maken de ezels op een eigen-wijze de keuze wie dat zal zijn….

Feel good activiteiten voor het goede doel: Help ons helpen!