Ezels, mimosa en heel veel liefde

En dan krijg je ineens een telefoontje dat je een vakantie in Portugal gewonnen hebt…

In september waren we bij de Internationale Ezeltjesdag bij stichting de Ezelshoeve in Baarle Nassau.

Een mooie dag met heel veel ezels en allerlei kramen van organisaties die op welke manier dan ook met ezels te maken hadden. Een van die kramen was van Donkeymotion Portugal. Naast informatie over hun ezelopvang in Portugal hadden ze een prijsvraag waarvan de opbrengst besteed zou worden aan hun ezelopvang, maar wie weet… Ik nam de gok en won!

Een verblijf van vijf nachten in een appartement op het landgoed van Donkeymotion in Barão de São Jão! In eerste instantie geloof je het niet, je wint toch niet zomaar een vakantie! Maar het was echt waar en dus werd de vlucht geboekt en vertrokken we op 29 januari naar Portugal.

De weersvooruitzichten waren goed, na de donkere januarimaand in Nederland waren we wel toe aan wat zon dus we waren er helemaal klaar voor! We ontmoetten Inge al in Eindhoven op het vliegveld en aangekomen op Faro vond zij dat we meteen het vakantiegevoel moesten krijgen dus een goed half uur later zaten we aan de koffie op een terrasje aan het strand! In januari!

Terwijl we een paar uur daarvoor in Eindhoven nog liepen te rillen! Dan komt inderdaad meteen het vakantiegevoel op! Dit was het begin van vijf dagen pure verwennerij want Inge en Nell deden er alles aan om het ons naar de zin te maken.

Bij aankomst brandde er al een lekker vuurtje in de open haard van ons appartement, er stond een heerlijk welkomstpakket klaar en voor we het wisten liepen we al met een ezel aan een touw door de velden waar Inge een bos bloeiende mimosa voor me plukte en we mandarijnen aten, zo van de struik! In januari! ’s Avonds werd er een heerlijk diner geserveerd en onder het genot van een glas wijn leerden we elkaar al wat beter kennen.

Het was een heel bijzondere avond, het begin van een heel bijzondere week! Wat moet je vertellen over vijf perfecte dagen?  Alles en niets! De locatie waar Donkeymotion ligt is prachtig landelijk, er staan vijf schatten van ezels, een muildier en een paard. Verder lopen er nog drie honden en een poes rond!

Voor een verblijf bij Inge en Nell is het dus belangrijk dat je van dieren houdt.

Maar als dat wel goed zit heb je een onvergetelijke vakantie! Als je ooit een plek zoekt waar je een mooie vakantie wilt doorbrengen, waar je helemaal tot rust komt, waar je geniet van de contacten met mens en dier, ga dan naar Donkeymotion!

Naar Doortje, de al wat oudere ezeldame. Naar Simon de Wit met zijn pijnlijke gewrichten maar ook met zijn glimlach. Naar Baraq, stiekem mijn favoriet die het heerlijk vond als ik hem knuffelde en om meer vroeg als ik stopte, naar Raffia met haar superzachte vacht en naar onbehouwen puber Foppe. Naar Cato, het muildier dat vond dat ze ook aandacht verdiende en daar dus zelf om vroeg, naar Ruud, dat lieve paard dat op zijn tijd ook een wortel en een knuffel kwam halen. Naar Spik en Bram de honden die erop toezagen dat we toch wel allemaal bij elkaar bleven als we aan het wandelen waren en waarbij Bram de afstand wel vijf keer aflegde. Maar vooral naar Nell en Inge.

Die twee lieve vrouwen die naast de fantastische zorg die ze geven aan de dieren er ook alles aan doen om deze vijf dagen tot een onvergetelijke vakantie te maken! Of je nu alleen bent of met z’n tweeën. Je zult zien dat een verblijf bij Inge en Nell en hun dieren  in Portugal, hoe kort ook, dé manier is om helemaal tot rust te komen en te genieten van alles wat deze prachtige plek te bieden heeft!

Rose-Marie Schreuders-Elands

Tilburg, februari 2016

Foto’s

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.