” Donkeys as Co-Coaches” – ´Medi´asinus

In oktober mocht ik als 1 van de 3 Portugal-afgevaardigden een presentatie houden over ” Donkeys as Co-Coaches” op een Symposium georganiseerd door´Medi´asinus op de universiteit van Biella/ Milaan met ruim 200 bezoekers en 13 gastsprekers uit Italië, Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Nederland ( Annet Schepers_Dubbink en Brigitte Wijnen) en België.

De Ezel als  Co-Coach was een variant op het inzetten van Ezels in Therapie- Interven-ties van collega-sprekers.  Geweldig om col-lega´s gepassioneerd te horen spreken over hun werk waarbij de Ezel steeds centraal staat; ieder vanuit persoonlijke deskundig-heid en achtergrond, op eigen ter-rein en accommodatie. Ik heb veel leerzame theo-rieen gehoord, geïllustreerd met prachtige casuïstiek en roerende foto’s en video´s.

Heel interessant vond ik de presentatie van Dr. Paolo Zucca waarbij de Wijsheid van ezels samengebracht wordt met Weten-schap: hij onderzoekt de neurologie van de Donkey-mind naar o.a. het belang van links-rechts lateraliteit van de hersenhelften, pie-ken in hartfrequentie bij emoties als irritatie en dat binnen het gezichtsveld van Ezels horizontale tralies anders worden waarge-nomen dan een hek met verticale tralies…..

Door het sterke internationale karakter van dit Symposium was de taalbarriere (Engels, Frans en Italiaans) behoorlijk vermoeiend maar boven alles zeer inspirerend, boeiend, emotioneel en leerzaam! Wordt vervolgd in 2016 in…..Nederland!!! Fantastisch  dat ik hiervan deel mocht uitmaken. Met dank aan Liesbeth Bronswijk, President Stg. Orelhas Sem Fronteiras.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.